Så här sammanfogar du Landscape Photos i Photoshop

Stegen för att slå samman foton i Photoshop för fokusstackning kommer att diskuteras

Så här sammanfogar du Landscape Photos i Photoshop

I mitt tidigare inlägg har jag förklarat hur man gör landskapsfotografering med fokus stapling. I det här inlägget kommer jag att diskutera hur man sammanfogar de bilder som tagits i landskapsfotografering. Låt mig dock först och främst påminna dig om några detaljer om fotografering med fokusstackning. Till sist tas flera bilder av landskapet och sedan öppnar alla foton med Photoshop för efterbehandling. I denna handledning diskuteras stegen för att slå samman foton i Photoshop för fokusstackning:

STEG 1 CAPTURING FLERA BILDER

Under fotograferingen tog jag flera bilder av samma landskapsscen i olika brännvidder. När jag skjuter ganska nära är kamerans brännpunkt inte tillräckligt stort för att fånga hela scenen så skarpt som jag ville.

Så jag fånga flera bilder. Varje gång jag byter fokus. I de flesta fall tar jag bara tre skott för ämnet för att få lämpligt skärpedjup. I det första fotot försöker jag fokusera på mitten och allt annat suddigt. Sedan följer följande steg i Photoshop för att få de staplade bilderna.

STEG 2: MÄRKA BILDERNA

I Photoshop laddar jag alla bilder i lagerstacken. Jag använder Skript> Ladda bilder som en stapel eller dra dem alla tillsammans manuellt. När jag laddar bilderna till Photoshop, är de inte korrekt anpassade. Därför anpassar jag bilderna i Photoshop. Välj alla lager genom att trycka på (Skift - Välj). När alla lager är valda, går jag till Redigera> Autojustera lager. Sedan väljer jag Auto så att Photoshop automatiskt kan anpassa bilderna. Klicka på OK och vänta några sekunder och utgången genereras med inriktade lager.

STEG 3: BLEND LAYERS IN ONE PHOTO

Nu i det tredje steget, blandar jag alla lager i ett foto. I Photoshop blandar du automatiskt alla lager genom att gå till Gå till Redigera> Auto-blanda lager. När du går till alternativet uppmanas det att välja Stack Images. Klicka på ok och vänta flera sekunder tills alla lagren slås samman. Jag kontrollerar varje lager.

Jag föreslår att du kanske behöver ta mer bilder om du vill ha hela bilden skarp. Du kommer att vänja dig när du har gjort ett par. Så i princip görs alla nödvändiga steg för stapling. Nu behöver bilden lite rengöring. Du kan ringa det 4th-steget i behandlingen.

generellt arbetsflöde för att stapla bilder

STEG 4: CLEAN UP

Det är dags att städa upp bilden. Jag använder CROP-verktyget genom att ställa in en grödyta genom att dra på bilden. Jag ser också till att jag lägger alla lager i det beskurna området. Det lägger alla lager i ett smart objekt genom att välja alla lager och konvertera dem.

Du kan göra detta genom att välja alla lager och gå till Filter> Konvertera till smarta filter. Klicka på Ok, och nu har du ett smart objekt. Gå sedan till Filter> Camera Raw Filter och hämta Highlights, Black and Vibrancy lite. Öka sedan kontrast, skuggor, vit och klarhet. Dessutom är det nu din sista bild.

Så i slutsats, dessa steg är det allmänna arbetsflödet för att stapla foton i Photoshop. Den första processen är att rengöra dammfläckar och rätta upp alla bilder. Därefter måste du organisera dem i lager och slå dem samman i smarta föremål. När bilderna kombineras till en Justera exponering, används kontrast och färg för att ge den slutliga kontakten till den genererade bilden. Jag hoppas att följa denna process skulle du ha ett bra foto med önskat skärpedjup.

Neon Shahriar
["Fotograf"]
Från början till avslutningen av Shahriar är fotografi. Han fokuserar på att fånga bilder som berättar för sin historia. Således går han utanför och fångar den omgivande bestående färgstarka bilden. Med kärlek, vanan att dela idéer med fotografer, bloggar han konsekvent.

Lämna en kommentar