Kamerainställningar och Flash Power

Flash Power för önskat utseende

Kamerainställningar och Flash Power

För porträttfotografering är det viktigaste att veta om kamerainställningarna och blixten. Min erfarenhet bekräftar det. Men att använda kamerans blixt kanske inte går som du tror. Här, mina tankar, hur kan du använda din blixt för att få rätt porträtt.

Min första erfarenhet:

Första gången du använder blixt eller Speedlight på kameran kan det vara svårt. När jag köpte min Nikon Speedlight var det säkert hur jag kände. Allt involverat ljusförhållande var min största oro för att få en riktig exponering. Eftersom det inte kan ta hänsyn till den faktiska blixtutgången och mätningen i kameran. Med hjälp av en ljusmätare var det nervös ögonblick för försök & fel fafing. Dessa alla får mig att skaka i mina stövlar och svär att jag skulle bli en naturlig fotograf.

Med hjälp av blixten är ljusets hårdhet, min huvudsakliga bevarande. Jag hatar en del av det spolade utseendet på folks ansikten. Liksom flätheten i ansiktet som direkt splittrar all möjlighet till kurvskugga på ansiktet.

Flash Power för önskat utseende:

Som fotograf har vi den tekniska kunskapen att lära sig skjuta på toppen av kreativ vision. Det har ingen annans att det gäller kamerans inställning och blixten, för att få rätt exponering för vårt önskade utseende. Som ett exempel, en mörkare bakgrund med mindre immanent ljus, för att öka hastigheten samtidigt som bländaren och ISO samma. Men jag sänker min hastighet istället för att hålla bländaren samma.

It är inte annorlunda än att lägga till blixten som en 4th-faktor, för att fortsätta att justera blixten för att få önskat utseende. Om du kanske vill lämna blixten vid konstant förändring i ljusbehov med ett dramatiskt utseende, justera exponeringstriangeln istället. Så länge du får den breda medkänslan av huvudexponeringen, spelar du upp som fungerar bäst för nytta. Men jag föredrar, kompetens och arbetsflöde som en fotograf kommer fram med din egen stil.

Det gör skillnad när en liten plast sak som täcker blixthuvudet. Således blir ljuset lite skarpt för att sönderdela ljuset. Och kraften i blixten indikerar inte storleken på ljus och avstånd från motivet. Jag använder bara blixten nakna och pekade mot motivet när jag vill ha starburst-effekt för att få ett kickerljus som kommer från det.

Viktig kamerajustering:

Kamerainställningen är manuell och jag väljer strömmen normalt vid 1 / 32 eller 1 / 16 och lämnar den. Jag justerar bara blixten när det är nödvändigt. Och jag gör också den frekventa viktiga justeringen av kamerainställningen. För ETTL / TTL-läget finns det många stora fans. Men jag föredrar att gå med Manual & hitta TTL som inte ger ett naturligt utseende som jag letar efter.

I allmänhet, när jag skjuter, försök att fylla ljuset från huvudljuset. Också aldrig för stark spolning som kan göra en stor skillnad mellan ljuset som kommer från blixten och omgivande ljuset. Därför rekommenderar jag ETTL / TTL-läge vilket är för smart att vi behöver öka en ganska hög nivå porträtt.

Den mörka bakgrunden är uppenbarelsen av motivet med en blixtpistol som skapar en skrämmande bild. Den frysningsåtgärd där jag vill belysa motivet och ner bländaren. f / 5.6 & f / 8 är lägre slutartid för att fånga omgivande ljus och ljusleder. Eller bakgrundsförstöring hjälper mig också att få effekten av rörelse.

Sammanfattningsvis är att experimentera med din blixt i manuell läge ett bra sätt att lägga till livlig effekt på dina porträttbilder. Minimera inte din fotograferingsdag för att njuta av mer prospektering. Lycka till och ha kul!

Neon Shahriar
["Fotograf"]
Från början till avslutningen av Shahriar är fotografi. Han fokuserar på att fånga bilder som berättar för sin historia. Således går han utanför och fångar den omgivande bestående färgstarka bilden. Med kärlek, vanan att dela idéer med fotografer, bloggar han konsekvent.

Lämna en kommentar