Hvordan redigere bilder som en profesjonell på 8 essensielle måter

Fotoredigeringsbilde
bilderedigering November 24, 2023

Lese | Elsket av: 2944

Hvordan redigere bilder som en profesjonell

Ethvert kunstnerisk arbeid starter med en hobby. Ikke sant? Starter med kjærlighet. Du har allerede klikket deg inn på denne bloggen. Så jeg antar at du elsker bilderedigering. Eller kanskje du elsker å klikke på bilder og ønsker å redigere dem selv. Uansett, hvis du er interessert i bilderedigering og ønsker å forbedre deg selv, er denne bloggen bare for deg. Etter tittelen du kanskje allerede har kjent, vil vi snakke om hvordan du redigerer bilder som en profesjonell.

Hvorfor redigere bilder som en profesjonell

Det er mange grunner til at du bør lære å redigere bilder som en profesjonell. Hvis du er en fotograf, vet du at markedet er stappfullt av fotografer så vel som fotoredigerere. Å kunne det grunnleggende er ikke nok lenger. Du må også lære kompleks redigering. Ellers vil ikke kundene finne noen konkret grunn til å velge deg i dette konkurranseutsatte markedet.

Du kan også lære selv. Redigeringsferdigheter er unike ferdigheter. Og den trenger også noen spesielle øyne for å gjøre det. Ikke alle kan mestre bilderedigering. Det har en veldig høy etterspørsel i markedet og kvalitet er nøkkelen til ethvert tjeneste- og produktrelatert marked. Du kan gjette hvordan du kan oppgradere verdien bare ved å kjenne til bilderedigeringen riktig.

Hvis du er en fotograf, kan du servere alt-i-ett-fotografering som vil inkludere fotografering og fotoetterbehandlingstjeneste på samme tid. Klientene dine trenger ikke å bry seg om å ansette en annen leverandør av redigeringstjenester for å få det endelige produktet. Og hvis du gjør det ut av hobbyen din, trenger jeg ikke engang å forklare deg hvorfor, du vil bare dykke inn for å lære uansett.

Så uansett hva grunnen er, vil denne bloggen hjelpe deg å vite hvordan du redigerer bilder som en profesjonell.

Hvordan redigere bilder som en profesjonell

Å få bilder til å se profesjonelle ut er hovednøkkelen her. Det er mange ting du kan gjøre med bilderedigering. Men alt trenger et organisert mønster å følge. Så dette vil være en god retningslinje for deg.

1. Programvare for bilderedigering

Det er mange alternativer du kan velge mellom. Men siden vi snakker om profesjonelle måter å redigere bilder på, vil vi også gå for profesjonell redigeringsprogramvare. Profesjonelle redaktører bruker vanligvis programvare som Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, VSCO og noe lignende programvare. Jeg personlig elsker å bruke Adobe Photoshop til profesjonell bilderedigering. Noen ganger Adobe Lightroom også. Men hvis du føler at du kan redigere som en proff med hvilken som helst bilderedigeringsprogramvare du jobber i, så gå for det. Hvis du kan jobbe med komfort, så gå for det.

2. Beskjær for å rense bildet

Beskjæring er det mest grunnleggende innen bilderedigering. Du kan enkelt beskjære med hvilken som helst programvare. Du trenger kanskje ikke engang profesjonell programvare for å beskjære et bilde. Enhver programvare har et beskjæringsalternativ i funksjoner. Dessuten trenger du ikke engang programvare. Telefoner og noen kameraer har også beskjæring som en innebygd funksjon i innstillingene.

Beskjær bildet

Gjennom dette vil bildet ditt få et renere utseende og hovedfokuset vil kun være på motivet.

3. Juster hvitbalansen

Noen ganger vil du se noen bilder som virker som de er tatt om sommeren. Og noen vil gi deg vinterkalde vibber. Det skjer på grunn av temperaturen på bildet. Hvis bildet er i en varm tone, så vil det gi en veldig rolig sommerstemning og hvis det er i en kjølig tone så vil det motsatte skje, og vil få deg til å få lyst til å klikke på bildet i desember.

Juster hvitbalansen

Du kan sette igjennom disse vibbene foto retusjering. Når du tenker på å fokusere på motivet i stedet for å fokusere på været eller temperaturen, så hold hvitbalansen. Prøv å holde det i midten. Ikke ta opp det varmere lyset som gult, rødt eller oransje for mye hvis du vil ha en litt kjølig tone i bildet ditt. Og det går også motsatt. Men du kan eksperimentere med temperatur for å sjekke fargeeffektene på bildet. kanskje du liker noen bilder i varmere toner eller kalde toner som du ikke har tenkt å bruke på den måten. Du kan stille inn hvitbalansen i Photoshop.

4. Korrekt eksponering og kontrast

Justering av eksponering og kontrast er også grunnleggende redigering når du snakker om profesjonell fotoredigering. Hva gjør nå disse eksponeringene og kontrastene? Eksponering fungerer hovedsakelig på hvor lys eller mørk du ønsker å være i bildet. For mye lysstyrke kan skape "støy" som kan ødelegge utseendet på bildet. Riktig eksponering er viktig for å gi et godt fokus og en øyedempende finish til bildet.

Kontrast er forskjellen mellom den lyseste og den mørkeste delen av bildet. Jo flere forskjeller et bilde har, jo høyere er kontrastnivået. Du kan også ta en omfargingstjeneste for denne korreksjonen.

Riktig eksponering og kontrast

Vanligvis gir et bilde med høy kontrast et veldig klart utseende og gir det flere 3D-effekter. Når du redigerer bilder for å se profesjonelle ut, kan du ikke unngå eksponering og kontrast. De legger til et polert utseende som vil skrike ordet profesjonalitet.

5. Juster Vibrancy og Saturation

Igjen kommer fargen. Få frem fargene. Livskraft vil forbedre fargen din i et bilde. Det lyser opp bildet. Det er ikke nok å justere hvitbalansen. Etter hvitbalanse kan bildet se matt ut. Da kommer metning og livskraft godt med for å få tilbake livet i bildet. Vibrancy legger intensiteten til bildet og metning gjør det samme med litt mer intensitet.

Juster Vibrancy og Saturation

6. Ta bildet i RAW-format og manuell stemning

Uansett hva du gjør, prøv alltid å ta bildet i RAW-format. Slik kan du redigere bildet slik du vil i fremtiden. Og skru også på den manuelle stemningen justere innstillingen som du vil. ISO, blenderåpning og lukkerhastighet avhenger av fotograferingen din. Hvilket bilde klikker du, hvor klikker du, og hvor bevegelig eller stabil er motivet på bildene dine? For å angi disse innstillingene må kameraet være i manuell modus. Hvis du fotograferer i RAW-format, blir de lagret som de er. Ellers, i et hvilket som helst annet format, mister den noe av originaliteten.

7. Verktøy for å mestre for å redigere bilder profesjonelt

Det er mange flere ting å gjøre innen fotoetterbehandlingsteknikker. Spesielt å kjenne til programvaren du bruker for redigering. Anta at du bruker Adobe Photoshop så bør du vite hvordan du bruker pennverktøyet, penselverktøyet, lassoverktøyet, hurtigvalgverktøyet osv. Hvis du ikke vet hvordan du bruker verktøyene, blir du treg. For å feste arbeidet ditt må du også lære og vite om verktøyene.

8. Ikke overdriv

Når du begynner å redigere bildene dine, kan det være skremmende. Men du må fokusere på å ikke overdrive noe. For mye redigering kan ødelegge forbedringen av et bilde. Så det er viktig å vite når du skal stoppe.

Siste ord

Bilderedigering er ikke noe du kan lære på 1 eller 2 dager. Det vil kreve tålmodighet og mye trening. Du vil også se hvordan du forbedrer deg gjennom årene. Ulike programvare fungerer forskjellig. Ta deg tid til å forstå programvaren din og rock med den.

Og til slutt, hvis du fortsatt sliter med bilderedigering og retusjering så hvorfor bekymrer du deg? la den stå på Color Clipping. Vi tar over alle bekymringene dine angående fotoproblemer.

FAQ

Det er mye programvare å bruke. Imidlertid bruker de fleste profesjonelle ofte Adobe Photoshop og Adobe Lightroom. Andre populære alternativer inkluderer Capture One, GIMP og Corel PaintShop Pro.
Verktøy varierer fra programvare til programvare, men noen vanlige nøkkelverktøy inkluderer justeringslag, verktøy for beskjæring og endring av størrelse, eksponering og fargekorrigering, retusjeringsverktøy og filtre. Noen programvare kan ha forskjellige navn på dem, men funksjonen vil stort sett være den samme hvis du jobber med profesjonell programvare.
Portrettretusjering innebærer å myke opp huden, fjerne urenheter og forbedre funksjonene. Verktøy som den helbredende børsten og frekvensseparasjonen kan bidra til å oppnå profesjonelle resultater.

Anika Wahab-bilde
Written by

Anika Wahab

Hei, det er Anika, Content Executive fra Color Clipping Ltd med en hengivenhet til å bidra med mine ferdigheter og kunnskaper på en enklere måte. Fortsett å lære og vokse sammen med oss.