Landschapsfoto's samenvoegen in Photoshop

De stappen van het samenvoegen van foto's in Photoshop voor Focus Stacking worden besproken

Landschapsfoto's samenvoegen in Photoshop

In mijn vorige bericht heb ik uitgelegd hoe te doen landschapsfotografie door focusstapelen. In dit bericht ga ik bespreken hoe je die foto's kunt samenvoegen die in landschapsfotografie zijn genomen. Laat me u echter eerst herinneren aan enkele details over fotografie met Focus-stacking. Voorlopig worden verschillende afbeeldingen van het landschap gemaakt en vervolgens worden al die foto's geopend met Photoshop voor nabewerking. In deze zelfstudie worden de stappen voor het samenvoegen van foto's in Photoshop voor focusstapeling besproken:

STAP 1 MEERDERE FOTO'S VASTLEGGEN

Tijdens de fotosessie nam ik meerdere foto's van dezelfde landschapscène op verschillende brandpuntsafstanden. Als ik vrij dichtbij foto's maak, is het focusgebied van de camera niet breed genoeg om de hele scène zo scherp te maken als ik wilde.

Dus ik leg meerdere foto's vast. Elke keer als ik de focus verschuif. In de meeste gevallen maak ik slechts drie foto's voor het onderwerp om de juiste scherptediepte te krijgen. In de eerste foto probeer ik me te concentreren op het midden en al het andere wazig. Vervolgens worden de volgende stappen in Photoshop gevolgd om de gestapelde foto's te krijgen.

STAP 2: DE AFBEELDINGEN UITLIJNEN

In Photoshop laad ik alle afbeeldingen in de lagenstapel. Ik gebruik Scripts> Afbeeldingen laden als een stapel of ze allemaal handmatig slepen. Wanneer ik de foto's in Photoshop laad, zijn ze niet goed uitgelijnd. Daarom lijn ik de afbeeldingen uit in Photoshop. Selecteer alle lagen door op (Shift - Selecteren) te drukken. Als alle lagen zijn geselecteerd, ga ik naar Bewerken> Lagen automatisch uitlijnen. Vervolgens kies ik Auto zodat Photoshop de foto's automatisch kan uitlijnen. Klik op OK en wacht een paar seconden en de uitvoer wordt gegenereerd met uitgelijnde lagen.

STAP 3: BLEND LAGEN IN ÉÉN FOTO

Nu, in de derde stap, mix ik alle lagen in één foto. In Photoshop, mengt u alle lagen automatisch door naar Ga naar Bewerken> Lagen automatisch overvloeien te gaan. Als u naar de optie gaat, wordt u gevraagd om Stapelbestanden selecteren te selecteren. Klik op OK en wacht enkele seconden totdat alle lagen zijn samengevoegd. Ik controleer elke laag.

Ik stel voor, als je de hele foto scherp wilt hebben, moet je misschien meer foto's maken. Je zult er aan wennen nadat je een paar hebt gedaan. Dus eigenlijk zijn alle noodzakelijke stappen voor het stapelen voltooid. Nu heeft de foto wat opruiming nodig. Je kunt dat de 4th-stap van de verwerking noemen.

algemene workflow voor het stapelen van foto's

STAP 4: REINIGEN

Het is tijd om de afbeelding op te ruimen. Ik gebruik de CROP-tool door een bijsnijdgebied in te stellen door in de afbeelding te slepen. Ook zorg ik ervoor dat ik alle lagen in het bijgesneden gebied stop. Het plaatst alle lagen in één slim object door alle lagen te selecteren en te converteren.

U kunt dit doen door Alle lagen te selecteren en naar Filter> Converteren voor slimme filters te gaan. Klik op OK en nu heb je een slim object. Ga daarna naar Filter> Camera Raw Filter en haal Highlights, Black en Vibrancy een beetje naar beneden. Verhoog dan Contrast, Schaduwen, Wit en Helderheid. Bovendien is het nu je laatste beeld.

Dus tot slot, deze stappen vormen de algemene workflow voor het stapelen van foto's in Photoshop. Het eerste proces is het reinigen van stofvlekken en het rechtzetten van alle afbeeldingen. Daarna moet je ze in lagen ordenen en samenvoegen tot slimme objecten. Wanneer de foto's worden gecombineerd in één aanpassing, worden contrast, contrast en kleur toegepast om de gegenereerde afbeelding definitief te maken. Ik hoop dat je na dit proces een goede foto hebt met de gewenste scherptediepte.

Neon Shahriar
["Fotograaf"]
Van begin tot eind is Shahriar Fotografie. Hij richt zich op het vastleggen van foto's die het verhaal vertellen. Dus stapt hij naar buiten en vangt de omringende bestaande kleurrijke beelden. Met liefde, de gewoonte om ideeën met fotografen te delen, blogt hij consequent.

Laat een reactie achter