Camera-instellingen en flitsvermogen

Flitsvermogen voor de gewenste look

Camera-instellingen en flitsvermogen

Voor portretfotografie is dit het belangrijkste dat u moet weten over de camera-instellingen en de flitssterkte. Mijn ervaring bevestigt het. Maar het gebruik van de flitser van de camera zal misschien niet goed gaan zoals je denkt. Hier, mijn paar gedachten, hoe kun je jouw flits goed gebruiken om de juiste portretkunst te krijgen.

Mijn eerste ervaring:

De eerste keer dat je flitser of flitser gebruikt op de camera, kan het moeilijk zijn. Toen ik mijn Nikon Speedlight kocht, voelde ik dat zeker. Alle betrokken lichtratio was mijn grootste zorg om een ​​goede belichting te krijgen. Omdat het geen rekening kan houden met de werkelijke flitsoutput en metering in de camera. Met behulp van een lichtmeter was het het nerveuze moment voor trial & error faffing. Deze maken allemaal dat ik beef in mijn laarzen & zweer dat ik een daglichtfotograaf zou worden.

Het gebruik van flits is de hardheid van het licht, mijn hoofdbehoud. Ik haat een deel van de roodachtige blik op de gezichten van de mensen. Evenals de vlakheid van het gezicht dat direct alle mogelijkheden van curve-schaduw op het gezicht verbreekt.

Flitservermogen voor de gewenste look:

Als fotograaf hebben we de technische kennis om te leren schieten op basis van creatieve visie. Er is geen verschil dat het gaat om het instellen van de camera & flitsvermogen, om de juiste belichting te krijgen voor onze gewenste look. Als een voorbeeld, een donkere achtergrond met minder immanent licht, om de snelheid te verhogen terwijl het diafragma en ISO hetzelfde blijven. Maar ik verlaag mijn snelheid in plaats van het diafragma hetzelfde te houden.

It is niet anders dan het toevoegen van de flitssterkte als een 4th-factor, om het flitsvermogen aan te passen aan het gewenste uiterlijk. Als u bij een constante verandering van de lichtbehoefte met een dramatisch uiterlijk de flitser wilt laten staan, past u in plaats daarvan de belichtingsdriehoek aan. Zolang je de brede compassie van hoofdbelichting krijgt, speel je wat het beste werkt ten bate. Maar ik geef de voorkeur aan vaardigheid en workflow als een fotograaf naar voren komt met jouw eigen stijl.

Het maakt verschil wanneer een klein plastic ding de flitskop afdekt. Zo wordt het licht weinig scherp om het licht te ontbinden. En de kracht van de flits geeft niet de hoofdgrootte van het licht en de afstand tot het onderwerp aan. Ik gebruik de flitser gewoon kaal en wees naar het onderwerp wanneer ik wil dat het starburst-effect een kicker light krijgt dat eruit komt.

Belangrijke camera-aanpassing:

Camera-instelling is handmatig en ik kies normaal de stroom bij 1 / 32 of 1 / 16 & laat het staan. Ik pas het flitsvermogen alleen aan als het nodig is. En ik maak ook de vaak belangrijke aanpassing van de camera-instelling. Voor ETTL / TTL-modus zijn er veel grote fans. Ik geef er echter de voorkeur aan om met Handmatig te gaan en de TTL te vinden die geen natuurlijke uitstraling geeft waarnaar ik op zoek ben.

Over het algemeen probeer ik tijdens het fotograferen het licht van het hoofdlicht te vullen. Ook nooit te sterke spoeling die een enorm verschil kan maken tussen het licht dat van de flitser komt en het omgevingslicht. Daarom raad ik ETTL / TTL-modus aan die te slim is om een ​​behoorlijk portret op hoog niveau te kunnen maken.

De donkere achtergrond is de openbaring van het onderwerp met een flitsgeweer dat een gruwelijk beeld schept. De bevriezingsactie waarbij ik het onderwerp en het diafragma wil belichten. f / 5.6 & f / 8 is een lagere sluitertijd om omgevingslicht & lichtsporen vast te leggen. Of achtergrondvervaging helpt me ook om het effect van beweging te krijgen.

Kortom, experimenteren met je flits in handmatige modus is een geweldige manier om levendig effect toe te voegen aan je portretfoto's. Minimaliseer uw opnamedag niet voor meer verkenning. Veel succes en veel plezier!

Neon Shahriar
["Fotograaf"]
Van begin tot eind is Shahriar Fotografie. Hij richt zich op het vastleggen van foto's die het verhaal vertellen. Dus stapt hij naar buiten en vangt de omringende bestaande kleurrijke beelden. Met liefde, de gewoonte om ideeën met fotografen te delen, blogt hij consequent.

Laat een reactie achter